بیتکوین، ارز دیجیتال غیرمتمرکز که در 2008 توسط ساتوشی ناکاموتو معرفی شد، از 2009 مورد استفاده قرار گرفت. این ارز به صورت همتا به همتا عمل میکند و تراکنشها بدون واسطه انجام میشود. ناکاموتو اصول بیتکوین را در مقالهای توضیح داده و بلاکچین را به کار برد. اولین تراکنش تجاری در 2010 با پرداخت ده هزار بیتکوین برای دو پیتزا صورت گرفت. با حداکثر عرضه 21 میلیون واحد، بیتکوین از طریق استخراج به دست میآید و به عنوان ذخیره ارزشمند شناخته میشود.
24 ساعته (USDT)
- 24 ساعته -8.71%
- هفت روز اخیر -43.32%
- 30 روزه -1.93%
- 60 روزه -1.93%
- 90 روزه -1.93%
بازار معامله
ارز Bitcoin
بیت کوین (Bitcoin) چیست؟
بیت کوین یک ارز دیجیتال غیر متمرکز است که در ابتدا توسط یک شخص یا گروهی از افراد با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو در مقالهای در سال 2008 توصیف شد. بلافاصله پس از آن، در ژانویه 2009 این ارز دیجیتال راهاندازی شد. Bitcoin یک رمز ارز همتا به همتا است، به این معنی که همه تراکنشها مستقیما بین کاربران شبکه انجام میشود، بدون اینکه نیازی به هیچ واسطهای برای اجازه یا تسهیل آنها باشد.
در 31 اکتبر 2008، ناکاموتو وایت پیپر Bitcoin را منتشر کرد که به تفصیل توضیح میداد که چگونه یک ارز آنلاین همتا به همتا میتواند پیادهسازی شود. وی پیشنهاد کرد که از یک دفتر کل غیر متمرکز مخصوص تراکنشهای بسته شده به صورت دستهای (به نام بلوک) و ایمنسازی شده توسط الگوریتمهای رمزنگاری استفاده شود که کل این سیستم بعدها “بلاک چین” نامیده شد.
تاریخچه تراکنشهای اولیه
تنها دو ماه بعد، در 3 ژانویه 2009، ناکاموتو اولین بلاک شبکه بیت کوین را استخراج کرد که به عنوان بلاک پیدایش (the Genesis Block) شناخته میشود، بنابراین اولین ارز دیجیتال جهان رسما راهاندازی شد. قیمت Bitcoin در زمان معرفی اولیه 0 دلار بود و بیشتر بیت کوینها از طریق استخراجی به دست میآمدند که فقط به دستگاههای با قدرت متوسط (مانند رایانههای شخصی) و نرمافزار استخراج نیاز داشت. اولین تراکنش تجاری شناخته شده بیت کوین در 22 می 2010 رخ داد، زمانی که برنامهنویسLaszlo Hanyecz ، ده هزار بیت کوین را با دو پیتزا معامله کرد. با قیمت بیت کوین امروز، ارزش این پیتزاها حدود 211 میلیون دلار خواهد بود. این رویداد اکنون به عنوان “روز پیتزا بیت کوین” شناخته میشود. در ژانویه 2010، بیت کوین برای اولین بار تجارت خود را آغاز کرد و قیمت بیت کوین در آن زمان از 0.0008 تا 0.08 دلار متغیر بود.
کل بازار ارزهای دیجیتال که اکنون بیش از 2 تریلیون دلار ارزش دارد، بر اساس ایده تحققیافته توسط Bitcoin شکل گرفته است: پولی که میتواند توسط هر کسی، در هر نقطه از جهان، بدون اتکا به واسطههایی مانند بانکها و شرکتهای خدمات مالی، ارسال و دریافت شود.
چه مقدار بیت کوین داریم؟ چگونه بیت کوین ایجاد میشود؟
عرضه کل Bitcoin توسط سیستم آن محدود شده است و هرگز از 21,000,000 واحد سکه تجاوز نخواهد کرد. سکههای جدید در طی فرآیندی به نام استخراج یا ماینینگ (Mining) ایجاد میشوند. همچنین ماینرها به عنوان جبران هزینه منابع محاسباتی خود، برای هر بلوکی که با موفقیت به بلاک چین اضافه میکنند، پاداش بیت کوینی دریافت میکنند.
بیتکوین هیچ پیش استخراجی نداشته است، بدین معنا که قبل از اینکه در دسترس عموم قرار گیرد، هیچ سکهای ماین نشده و یا بین بنیانگذاران توزیع نشده است. با این حال، در چند سال اول پیدایش BTC، رقابت بین ماینرها نسبتا کم بود و به اولین شرکتکنندگان شبکه اجازه میداد تا مقادیر قابل توجهی از سکهها را از طریق استخراج منظم جمعآوری کنند. گفته میشود که ساتوشی ناکاموتو به تنهایی بیش از یک میلیون بیت کوین دارد.
امنیت بیت کوین
Bitcoin با الگوریتم SHA-256 که متعلق به خانواده الگوریتمهای هشینگ SHA-2 است، کار میکند که توسط فورک بزرگ بیت کوین یعنی بیت کوین کش (BCH) و همچنین چندین ارز دیجیتال دیگر استفاده میشود. این الگوریتم هش بسیار امن است و عملکرد آن در حوزه عمومی شناخته شده نیست. این هش توسط دولت ایالات متحده برای محافظت از اطلاعات حساس استفاده میشود که دلیل آن توانایی فوقالعاده در تأیید محتوای دادهها بدون افشای آن به دلیل استفاده از امضای دیجیتال میباشد.
مزایای خرید بیت کوین با نماد BTC
به گفته خود ناکاموتو، Bitcoin ایجاد شده تا اجازه دهد پرداختهای آنلاین مستقیما از یک طرف به طرف دیگر بدون حضور و نظارت یک موسسه مالی ارسال شود. منحصر به فردترین مزیت بیت کوین از این واقعیت ناشی میشود که این رمز ارز، اولین ارز دیجیتالی بود که در بازار ظاهر شد و توانست یک جامعه جهانی ایجاد کند و یک صنعت کاملا جدید متشکل از میلیونها علاقهمند تشکیل دهد که در زندگی روزمره خود از بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال استفاده کرده، سرمایهگذاری یا تجارت میکنند.
ظهور اولین ارز دیجیتال، یک مبنای مفهومی و تکنولوژیکی ایجاد کرد که متعاقبا الهامبخش توسعه هزاران پروژه دیگر بود. همچنین با رشد Bitcoin، موارد دیگری نیز به موازات این ارز دیجیتال پدیدار شده و رشد کردند، مانند کیف پولهای دیجیتال سرد و گرم، صرافیهای متمرکز و غیر متمرکز، بازیهای آنلاین گوناگون، خدمات پرداخت و غیره. کاربرد دیگر این رمز ارز این است که برای بسیاری از کاربران آن را به عنوان یک ذخیره ارزشمند، مانند طلا در نظر گرفته میگیرند. این ایده بدین معنی است که بسیاری از مردم رمز ارز را خریداری میکنند و به جای استفاده از آن فقط به عنوان یک روش پرداخت، آن را در دراز مدت نگهداری کرده یا اصطلاحا هولد (Hold) میکنند.
نحوه نگهداری Bitcoin
مانند تمامی ارزهای دیجیتال دیگر، این ارز را نیز باید در کیف پولهای دیجیتال نگهداری کرد. کیف پولهای زیادی این رمز ارز را که به پادشاه کوینها معروف است، در خود ذخیره میکنند که از معروفترین آنها میتوان به Mycelium، Electrum، Trust Wallet، Trezor، Ledger، Math Wallet، BTC Wallet، Coinbase، Safepal، Atomic wallet و HyperPay اشاره کرد.
همچنین پلتفرمهای آنلاین مانند صرافیها و یا کیف پولهای دیجیتال آنلاین نیز اکثرا از Bitcoin پشتیبانی میکنند. شما میتوانید دارایی BTC خود را در کیف پول داخلی صرافی تترکافه نگهداری کنید.